top of page

To the moon and back

Na veel slapeloze nachten met een baby (of de al wat grotere kinderen) lees je veel. Over do’s en don’ts, op zoek naar het wondermiddel. Een van de dingen die je dan onder andere tegen komt is licht. "Zorg dat de kinderkamer donker blijft". Ik weet niet of er ouders zijn die pro zijn geworden in het verschonen van poepluiers in de nachtelijke duisternis? Not my favourite. Dus wat dan?Even wat theorie;

Ons lichaam kent een bioritme, het circadiaans ritme oftewel het klokje van 24 uur.

In deze 24 uur maken we verschillende hormonen aan en guess what, licht is hierin essentieel. De dag start met blauw licht, dit maakt ons wakker, zorgen voor bepaalde hormonen en zetten bijvoorbeeld je spijsvertering en temperatuur ‘aan’. Hoe later het wordt, hoe roder het licht wordt. Deze rode tint zorgt voor de aanmaak van melatonine. Dit maakt je slaperig en zorgt ervoor dat je in slaap kunt komen en door kunt slapen.


Dit maakt dus dat je een van de volgende tips van elke slaapcoach zult krijgen;

🌙zorg dat het goed donker is

🌙geen beeldschermen (blauw licht / kunstmatig licht) voor het slapen gaan, dit zorgt voor slechte aanmaak van melatonine.


Je kunt dan dus een rood nachtlampje kopen maar wat ook een optie is, is de zoutlamp.

Er zijn namelijk een aantal voordelen van zoutlampen.


🌙 ze komen in allerlei maten, kleuren en vormen zoals bijvoorbeeld mijn schattige maantje

🌙ze hebben zacht, oranje/rood licht en geven een warme sfeer

🌙het heeft ook een gezondheidsvoordeel.Werking van de zoutlamp;

Wat is nou een zoutlamp en wat doet hij voor je gezondheid? De zoutlamp is gemaakt van natuurlijk zoutkristal. De echtheid herken je aan het ‘zweten’ van de lamp en zijn ongelijkmatige licht. Het branden hiervan heeft een positief effect op onze gezondheid en omgeving.


Weer een lesje terug naar school. Ooit tijdens je middelbare schoolcarrière zullen de begrippen atomen en moleculen aan bod zijn gekomen met een elektrische lading. Dit kan een positief of negatief geladenheid zijn.


Positief is in deze echter niet zo positief. Positieve ionen komen van bronnen zoals je gsm, computer en elektrische apparatuur. Hier word je dagelijks aan blootgesteld en kunnen we niet voorkomen. Het komt simpelweg binnen met de lucht die we inademen. Deze stralingen en bijbehorende ionen, kunnen gezondheidsrisico’s veroorzaken en heeft met name effect op je luchtwegen en je immuunsysteem. Maar kan zich ook uiten in hoofdpijn, griepklachten, vermoeidheid, gevoel van spanning, angst en prikkelbaarheid of zelfs depressie.


Om gezondheidseffecten te hebben willen we negatieve ionen hebben. Deze trekken namelijk andere stoffen in de lucht aan en kunnen zich hieraan hechten (gifstoffen, bacteriën, ziektekiemen etc). De beste en meest natuurlijke bron voor negatieve ionen is frisse en schone buitenlucht. In hoge concentratie kunnen negatieve ionen pollen, sigarettenrook, virussen, stof en gevaarlijke deeltjes in de lucht zuiveren. Dit zorgt op zijn beurt weer voor gezondere luchtwegen en goede bloedstroom.


Dit effect doet de zoutlamp dus ook, het zoutkristal neutraliseert de overvloed van positieve ionen in de lucht. Je krijg een betere weerstand, hoger concentratievermogen en een toename van mentale toestand. het zuivert je zuurstof en op die manier ook je bloed.Kopen, kopen, kopen;

Wil jij nou ook zo een lamp, kun je hem via mij bestellen. Vandaag nog met leuke korting!

De lamp kan de hele nacht branden en het formaat pas je het beste aan op de grootte van de kamer. Per vierkante meter heb je ongeveer 250 gram zoutkristal nodig. Voor een kamer van ongeveer 15m2 gebruik je een lamp van drie kilo. Is de kamer groter overweeg je een tweede lamp of zet je de lamp op de plek waar ze het hardst nodig is (in ons geval dus in de buurt van het bed).

28 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


luciennedelrock
luciennedelrock
Jul 31, 2022

good bezig Laura 🤗

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page