top of page

The Boss; byebye babygroepVandaag ben je echt “The Boss”.

Je was voor de laatste keer de grootste jongen in de klas, je laatste dag op de babygroep. Volgende week word je twee en zul je je dagen door gaan brengen bij de peuters. De grote kindjes. Op tijd van een week verander je van de grootste naar de kleinste.


Het is ongelooflijk. Ik ben trots op hoe je groeit, hoeveel je kunt en hoe snel je opeens gaat maar het maakt me ook intens verdrietig. Vele zullen het gevoel niet herkennen, laat staan snappen, maar voor mij voelt het ook als een afscheid.

Een letterlijk afscheid aan de babygroep, aan jouw babyjaren, misschien wel aan alle babyjaren voor ons gezin. Een tijd waar ik te weinig van heb kunnen genieten. Een tijd waarin ik niet lekker in mijn vel zat. Een tijd waarin jij veel huilde en duidelijk ook niet altijd lekker in je vel zat. Maar vooral een tijd waarin je naast herstel en acclimatiseren, geleefd wordt door het leven. Een nieuw gezinslid an sich, veel verzorging en slapeloze nachten, een peuter, werk, huishouden, dagelijkse stress, just life.


Nu terugkijkend mis ik het zo. Net zoals ik over een paar jaar deze fase heel erg zal missen (terwijl ik hem nu vaak kan missen als kiespijn😉)


Jij daarentegen, bent er helemaal klaar voor. Ik gok dat je je lieve groep en je juffen gaat missen. Net zoals het heerlijk onbezorgd kunnen spelen. Stel je voor dat je in een kring moet blijven zitten😉. Maar je bent er klaar voor. Een nieuwe stap, nieuwe uitdagingen, kindjes die niet bang voor je zijn wanneer je als een dino door de groep heen rent.

Je bent nu een paar keer gaan oefenen en ik denk dat ik het zwaarder vond dan jij. Mijn kleine ventje, nog zo mini, achter dat grote raam, aan het zwaaien.

Het stelt niks voor maar het laat me realiseren hoe groot je bent, hoe snel de tijd gaat en wat ons nog allemaal te wachten staat.


Nog een weekje en dan wordt je twee. Ik denk er nog maar even niet aan.

Eén emotioneel moment per dag is meer dan genoeg. 💙


Hopelijk beleef je mooie tijden en leer je veel bij de peuters.

Misschien wat meer manieren en minder drama😝.


Love you to bits!

💙
.

.

.

.

.

.

.
18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page