top of page

Ode aan de man achter de schermen

Ik heb niet zo spetterend veel met valentijn maar wat is nou een betere dag dan deze om (eindelijk) de man in mijn leven ook even op deze pagina te introduceren... Dertien jaar geleden had ik het wel gehad met jongens. Inmiddels ben ik 13 jaar, één man, ik geloof vijf verhuizingen, één koophuis, 100ish bezichtigingen, stuk of tien auto's, drie katten en twee kinderen verder😏


Meet the Boss (althans, buiten huize Lemmens). Ralph, 33 jaar jong, al 13 jaar met mij opgezadeld en papa van onze twee apen Jaxx en Mason.


'The Boss' komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Heeft niks te maken met wie hier thuis de broek aan heeft maar alles met zijn eigen zaak. Nog langer dan dat wij samen zijn, heeft hij een eigen zaak waarbij hij zichzelf en zijn apparatuur verhuurd in de geluids- en evenementenwereld. Ja, diezelfde wereld die nu over twee weken, precies twee jaar stil ligt.

Van een eenmanszaak naar een erg goedlopend bedrijf naar een zaak die de deuren van de overheid heeft moeten sluiten, wat vervolgens mijn manus-van-alles heeft gestimuleerd.


De start van de zaak, LHB-audio, komt ook niet uit de lucht vallen. De appel valt niet ver van de boom, waar zijn vader het werk gestart is en met zijn broer heeft gerund, heeft Ralph, na een bedrijfsbrand, het stokje overgenomen. Dat verklaard meteen het onverklaarbare van de naam. Er zijn toch al heel wat speculaties geweest waar LHB voor stond en 13 jaar later krijg ik het nog steeds niet gevat maar laten we het houden op de afkorting die het inmiddels gekregen heeft; Lemmens Handels Bedrijven of zoals collega's en vrienden het graag benoemen Lomp (aka Ralph) Hard (de muziek) Beuken (niet met de zijden handschoenen).


Daar waar ooit nog de tijd was van dromen en doelen voor bepaalde feestjes, heeft hij inmiddels de wereld rondgereisd. Van onze buurlanden, tot Engeland, Dubai, China, Thailand, Korea, India, Noorwegen, Denemarken, Polen, Brazilië, Atlanta, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Roemenië. En naast landen, zijn er denk ik nog maar weinig feesten waar hij niet is geweest (al kan dat natuurlijk de beleving zijn van een leek als ik).


Het hebben van een (partner met een) eigen zaak is echter niet het 'sprookje' wat sommige mensen eraan toekennen. Ikzelf ben soms ook van mening dat het een groter feest zou moeten zijn, maar de realiteit is vaak anders. Het vraagt, zeker in deze sector, veel van je. Van je relatie met anderen, niet alleen met mij als partner, maar net zo goed met onze familie en vrienden, collega's en je netwerk. Want zon- en feestdagen zijn er niet, dan staat hij op de feestjes waar mensen die dagen heen gaan. Verjaardagen zijn logischerwijs altijd in de weekenden, tegelijk met de evenementen. De mooie landen waar hij heen reist, zijn vaak alleen te bewonderen vanuit een hotelkamer. De dagen die gemaakt worden beginnen over het algemeen op woensdagochtend en eindigen op zondagavond. Dagen van makkelijk 14 uur, nachtenlang en omgedraaide ritmes. Het werk stopt nooit, de telefoon staat nooit uit en de verantwoordelijkheden zijn groot.

Al met al, kost het flink wat bloed, zweet en tranen, veel inzet en regelmatig de nodige kopzorgen.Een van die kopzorgen mag voor zichzelf spreken, een pandemie die we nooit voorzien hadden en die de nodige impact heeft. Geen evenementen, geen nachtclubs, geen kroegen, geen grote hoeveelheden mensen en ga zo maar door. Alles wat nodig is als je als geluidstechnicus bent en een loods vol geluidsapparatuur hebt staan. Maar Ralph zou Ralph niet zijn als hij niet de creativiteit zelve is en ideeën omtovert tot 'goud'. Naast zichzelf en geluidsapparatuur verhuren zijn we inmiddels een studio en silentdisco verder 😂. Niks stilzitten en in de zon wat tequila's drinken.


Al is het werk een groot deel van zijn leven, we hebben natuurlijk ook nog ons gezin.

Zoals gezegd zijn we al lang samen en god wat hebben we veel meegemaakt. Het is lang niet altijd rozengeur en maneschijn geweest Daar waar hij het al een lange tijd volhoudt met ondergetekende, inclusief temperament - rare tiks - meltdowns etc, heeft hij nog twee kleine kopieën gratis en voor niks gekregen. Al valt over dat gratis te praten....

Hij handhaaft echter prima hoor. Een lieve papa, soms een tikkeltje ongeduldig (net als mama) en vol gekkigheid. Van tenten bouwen tot, met frisse tegenzin, liedjes zingen. De kindjes plagen is een van zijn favoriete bezigheden net als mama het bloed onder de nagels vandaan halen. God weet dat ik van hem hou maar wat plak ik hem toch graag achter het behang.

Het vaderschap combineren met het werk is lastig en vol uitdagingen maar de afgelopen 4 jaar hebben we het prima gedaan en dat zal de komende jaren vast zo blijven. Het enige wat nu nog ontbreekt is ons huis. Wat hadden we graag dat een van de eerstvolgende bezichtigingen daadwerkelijk leidt tot een nieuw huis. Liefst met grond en een bedrijfspand aan huis, een mens mag dromen toch. Maar wat zou het mooi zijn als onze beider dromen en passies samen komen. Eerst maar eens de persconferentie afwachten, dan de banken gunstiger gestemd krijgen en wachten tot de belachelijke huizenmarkt weer gekalmeerd is. Al met al een prima vent dus..... die man achter de schermen. Ik ben trots op je en hoop, ondanks dat behang, op nog eens 12,5 jaar!


160 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 commento


luciennedelrock
luciennedelrock
15 feb 2022

Een mooie ode aan Ralph (dik verdiend) .. Maar weet dat jij die ook verdient, al zal Ralph die niet zo snel schrijven 😂 ...

Weer mooi geschreven Laura, een vrouw (wat voel ik me oud nou 😅) met vele talenten 👍💪💋❤

Mi piace
Post: Blog2_Post
bottom of page