top of page

"Hoe was het op je werk mama?"Mijn lief klein mannetje.

Je kunt de hele dag de oren van m'n hoofd kletsen. Zo erg dat ik soms smeek of je 5 minuten stil kunt zijn 🙊😂 Het zit er vaak niet in. Van verhalen over de tv en je fantasiewereld tot vragen over dingen die 1 jaar geleden zijn gebeurd en wanneer we doodgaan.


Vanavond breng ik je naar bed en na ons ritueeltje pak je mijn haren vast en begint wat te kroelen. Nu zal het komen.

"Mama" "Ja schat?"

"Hoe was het op je werk vandaag?"


Nou raap me maar op hoor.

Zo een onverwachte vraag. Iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Iets waar je helemaal niet zo bewust mee bezig lijkt. En mijn werk hebben we het nooit echt over gehad."Ja goed hoor schat, mama heeft een fijne dag gehad"

"Maar wat heb je dan gedaan op je werk?"


Hoe leg je een kind van vijf uit wat je doet op je werk? Werk in de jeugdzorg. Werk wat vaak niet zo leuk is en waarbij ik zelf soms niet weet wat ik nu eigenlijk allemaal gedaan heb die dag. Werk waar de druk soms heel hoog ligt en de emoties van mensen nog hoger. Werk waarbij je je eigen grenzen goed moet bewaken. Werk waarbij je met situaties geconfronteerd wordt waarbij mensen hele akelige dingen naar een ander doen. Werk wat soms heel dichtbij komt omdat de situatie van de ander zo dicht bij de jouwe ligt.

Werk waarin begrip en onbegrip soms zo ongelooflijk kort bij elkaar liggen.


"Nou schat, mama probeert mensen en kindjes te helpen die dat nodig hebben" Klaar!

Nou niet dus... Zo makkelijk kom je er niet vanaf mama 😏"Maar wat doe je dan mama? Waarom moet je ze helpen? En hoe doe je dat dan"

"Nou..... ..... Die mensen zijn vaak niet zo lief voor elkaar of niet zo lief voor hun kindjes. Mama probeert dan te zorgen dat ze wat liever zijn voor elkaar. Door bijvoorbeeld regels te maken, net zoals ik dat bij jou en Mason doe."


Hmmmm.... stilte.... was dit dan genoeg, kom ik ermee weg?

Blijkbaar wel want de kleine drop komt met een heel verhaal over ruzie met een vriendje en hoe hij dat probeerde op te lossen.

"Het is niet lief he mama? Om zo onaardig tegen elkaar te doen".

Je moest eens weten. Als je dat nou ook bedenkt als het om je broertje gaat😉😂.


Op de vraag wat hij van papa en mama vindt komt het antwoord; "niet zo lief".

Ik hou mijn hart vast, want ook hier loopt mama soms als een marktwijf door het huis omdat werkelijk niemand luistert behalve als ik loop te schreeuwen of mopperen.

"Oh... nou schat, hoe komt dat dan?"

"Omdat ik opa zijn bal niet mee naar huis mocht nemen van jullie" 🤦🏻‍♀️


Als dat het ergste is waarom mijn kind me niet lief vindt, zal het allemaal wel meevallen hier in huize Lemmens

❤️

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page