top of page

Van Lockdown naar Quarantaine


Het is zover. Het onvermijdelijke is gekomen. Ook wij zitten in quarantaine. Mama is positief getest dus de keuze moet binnen een splitsecond gemaakt worden. Ga ik in isolatie? Of gaat iedereen in quarantaine?

Vriendlief is vrij duidelijk, geen isolatie met twee kleine kinderen (8 maanden en bijna 4). Dus de stress slaat toe. Wat betekent dit, hoe gaat dit in zijn werk, hoelang moeten we in quarantaine, wat kan wel en wat kan niet. Voor de mensen met dit formaat kindjes, mag duidelijk zijn dat het vrijwel onmogelijk is geen contact te hebben. En als je bij elk contact dat er wel is een mondkapje of dergelijke moet dragen ter bescherming, wordt het een lange en niet al te frisse dag.


Ik ben een mens van fysiek contact. Ik hou van knuffelen en kussen en tot grote frustratie van met name onze oudste, overlaad ik ze regelmatig met kusjes. Hoe doe je dat dan in dit geval? Niet doen met het risico dat ze het alsnog krijgen door in hetzelfde huis te zijn? Wel doen met een gewetensbezwaar?

We hervatten maar gewoon het leven zoals het was, met kusjes en knuffels. Er wordt wat meer handen gewassen en spenen of flessen pak ik niet meer in mijn mond.

Ik weet in ieder geval wel dat als ze het dan moeten krijgen, ik hoop dat ze het gewoon meteen krijgen.


Het ergste zijn niet eens de klachten. Veel anders dan de vele keelontstekingen en de griep van een aantal weken geleden is het niet, godzijdank. Ik zal vast weer lang last hebben van de nasleep, maar voor nu heb ik veel meer last van de gevolgen die deze besmetting met zich meeneemt. Waar ik een paar weken geleden nog huilde om het feit dat mijn eerstgeborene naar de basisschool zou gaan, huil ik nu omdat hij dat niet volgens planning zal gaan.

Dit was een van mijn grootste zorgen toen ik in de gaten kreeg dat corona en zijn maatregelen voorlopig nog niet weg zouden gaan. De impact op het werk van Ralph en dus ons leven & de impact voor mijn kleine basisschoolkindje in de dop.


Los van het feit dat overal andere informatie staat, de GGD het ook niet meer lijkt te volgen en ik nog steeds niet officieel gecontacteerd ben na mijn positieve uitslag, zou het theoretisch betekenen dat na 7 sinds klachten en 24 uur klachtvrij zijn, ik uit quarantaine mag. Voor de kinderen zou dit dan pas dag 0 zijn. Vanaf dan moeten zij ofwel 5 dagen in quarantaine en testen bij de GGD ofwel niet testen en nog 10 dagen in quarantaine. Dat betekent dus dat aanstaande maandag niet gestart wordt op de basisschool. Er van uitgaande dat de quarantaines goed verlopen, niemand meer positief test en er een GGDtest volgt, kunnen we Jaxx hopelijk wel nog op tijd afscheid laten nemen van de opvang, hoeft hij maar een weekje later te beginnen op zijn nieuwe school en kunnen we 'gewoon' zijn verjaardag vieren.


Voor nu doen we het er maar mee, inclusief kusjes en knuffels in ons eigen huisje. Corona en zijn maatregelen heeft al twee jaar flinke impact op ons leven dus ook hier komen we vast doorheen maar ik kan wel stellen dat ik er aardig klaar mee ben ....46 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page